VERPAN

Verner Panton startet med å designe lamper for Louis Poulsen.

Den første lampe til å bli satt i produksjon var Topan lampe i 1959, etterfulgt av Moon lampen i 1960.

I 1964 Panton kontaktet belysning produsenten J. Luber AG i Sveits om en lampe som han hadde laget, som besto av hundrevis av små reflekterende plater.

Luber likte konseptet, men hadde reservasjoner om materialene. I stedet for å oppnå en tilsvarende effekt til sølvfolie, ble platene fremstilt av tynn metallplate (som brukes for produktet i dag).

I løpet av sin karriere Verner Panton (1926-1998) innført en rekke moderne lamper med personligheter i motsetning til noen av sine skandinaviske samtidige.

Les mer...
.

SLAMP

SLAMP ble etablert i 1994 av Roberto Ziliani.

Hans mål var å skape noe nytt i Italiensk design arena: en virksomhet som kunne tilby høykvalitetslamper, der en håndtverker har øye for detaljer skulle møte fortreffelighet av industriell produksjon. Produktene er laget med patenterte materialer som er unike og umiddelbart gjenkjennelig

Sammen med de største internasjonale designerne:

Mendini, Cibic, Dalisi, Garro, Munari, ble the “Slamp Tube” født. Siden da har SLAMP veksten aldri stoppet. I dag er de en av de mest representative merkenavnene innen dekorativ designbelysning. Alltid nysgjerrighet for nye materialer og eksperimenter. Det som teller for SLAMP er å overvinne seg selv. Alltid.

Les mer...

UMAGE

UMAGE ved tidligere navn VITA Copenhagen, ble grunnlagt i København, Danmark i 2008, og introduserte Silvia lampen på Frankfurt Lighting-messen i 2010. I februar 2012 ble de nye Eos og Eos mini, laget av vakre fuglefjær, introdusert sammen med den bestselgende lampen gjennom tidene – Silvia – i størrelse mini. UMAGE lamper er solgt i mer enn 40 land over hele verden.

UMAGE er kjent for å lage belysning med skandinavisk design til overkommelige priser. De ønsker å tilby mest mulig verdi for pengene ved å lage grundig designede kvalitets lamper fra A-klasse materialer. Lampene blir levert i vakre, flate esker for å optimalisere logistikk – og ikke minst for å bevare planeten vår – alt til rimelige priser.

De setter sin stolthet i å produsere miljøvennlige produkter og bruker resirkulerte materialer og biprodukter i sin produksjon.

Les mer...

GRUPA PRODUCTS

Grupa står for et designstudio og produsent av kvalitet, og håndlagde designprodukter.

Bortsett fra å være en vellykket og et prisvinnende designstudio i et tiår, besluttet de i 2012 å bli en produsent, og til å skape, produsere og distribuere høy kvalitets design under deres eget merkenavn – Grupa produkter.

Grupa Products er et utstillingsvindu for alt som inspirerer oss som designere, og alle produkter går gjennom deres hender på veien.

Produktene er preget av nyskapende design, minimalisme, funksjonalitet, DIY tilnærming og fleksibilitet til ens eget valg. I dag er de stolte av å være en del av folkene som bor og arbeider mellom rom – boliger, kontorer, hoteller, barer.

Les mer...

LUMINI

Lumini er fra Brasil, og er en av Sør-Amerikas
mest kjente produsenter av lamper.

I tillegg til mange andre designerpriser har Bossa-serien, som er designet av Fernando Prado, og har fått flere europeiske designpriser, selv de mest prestisjetunge som “Red dot – beste av det beste – prisvinner i 2007.

Deres design er basert på enkelhet og teknologi.

Ved å stole på sin kunnskap og forskning sikrer de seg alltid å være i forkant av den teknologiske utviklingen.

Fabrikken ligger i São Paulo, og har et kvalifisert team, som er
orientert for å levere de beste løsningene til sine kunder.

Les mer...

MARSET

Marset handler om mer enn lamper: Marset ta vare på lys, i sine forskjellige nyanser og effekter, til å skape atmosfærer med karakter og forbedre kundens livskvalitet.

Marset vier all sin innsats for å skape førsteklasses design og bidrar til å sikre feilfri gjennomføring av hvert produkt. De søker å produsere innovative produkter.

De viktigste kjennetegnene på denne samlingen er den autentisk følelsen, meningsfull enkelhet og dekorative ennå behersket visuell tilnærming. Marset tror det eksemplifiserer deres fortsatte utholdenhet og tilpasning: påbegynt i 1940 som en familiebedrift dedikert til avstøpning metaller. Marset har alltid søkt kunnskap ervervet fra tiår med erfaring til å bli en solid tilstedeværelse i markedet med et globalt kall.

Les mer...

FABBIAN

Fabbian Illuminazione ble etablert i 1961 som et selskap for produksjon av elektrisk belysning for boliger og for kontraktsarbeid.

Dette aspektet sammen med tradisjon og kvalitet har alltid vært tydelig i produktet, med det resultat at selskapet har etter hvert fått internasjonale dimensjoner og anerkjennelse.

Topp kvalitet, og pålitelige komponenter er en viktig del av produktet.

Konstruksjon, montering og kabling utføres forsiktig, og sjekkes på hvert trinn i produksjonssyklusen for å få et produkt, som er i samsvar med planlagte sikkerhetsforskrifter.

Fabbian lysarmatur, oppfyller strengt krav foreskrevet fra de store og kvalifiserte sertifiseringsorganisasjonene.

Les mer...

MARTINELLI LUCE

Martinelli Luce ble grunnlagt i 1950 takket være intuisjonen og ønsket av Elio Martinelli å bygge sine egne lysarmaturer som skulle brukes i kommersielle bedrifter som tok seg av design. Så han begynte å skape en enorm produksjon av lamper for interiør, og fikk med mer og mer oppmerksomhet til husholdningsbruk.

Martinelli Luce representerer mer enn femti års historie dedikert til produksjon av lamper og lysanlegg.

Elio Martinelli, inspirert av naturen og geometri, skaper funksjonelle lysarmaturer, svært innovativ lysdesign og produkter med materialer i henhold til deres egenskaper.

samarbeider med Martinelli Luce: Gae Aulenti, Sergio Asti, Studio Orlandini, Marc Sadler, Luc Ramael, Studio Lucchi & Biserni, Angelo Micheli, Michel Bouquillon, Brian Sironi, Studio 4P1B og mange andre.

Les mer...

AROS DESIGN

“Aros, Den opprinnelige Viking navn Århus, den nest største byen i Danmark”

Aros Design tar de på seg stor Jutlandian stolthet i våre røtter, og selvfølgelig deres regionale hovedstad, og hjem. Navnet på den nye serien er en hyllest til København, til deres lille nasjons store hovedstad, kjent verden over i designerens miljø. De håper å skinne litt lys i verden.

Les mer...

IP44.DE

IP44.de utformer armaturer du ønsker å ha utendørs.

Klare former. Edle materialer. Filigree design. Pure uttrykk. Alle elementene er langt mer krevende utenfor enn inne. De ser likevel ikke på dette som noen grunn til å fire på designkravende.

Hvilke de implementerer med den type hjelp av gode eksterne og inhouse designere, for de utvendige armaturene må være så perfekt som på de vakreste innendørs armaturer.

For IP44.de er armaturene den vanskeligste testen omtrent krevende nok.

Hele sommervarmen i midten av året. Tåke på våren og høsten regn. Kulde og frost om vinteren. Utenfor er lysene er utsatt for ekstremvær. Pålitelig skal de tåle vær og vind. Når som helst på året. For mange år framover.

Les mer...

GLOBEN LIGHTING

Globen Lighting ble startet i 1984 av Anders Hall, som etter mange år innen belysningsbransjen har slått seg til ro som belysningsprodusent i Svenljunga, sør for Borås.

Globen Lightning har gjort seg spesielt markerte innen bordlamper og designlyspærer, i tillegg til innovativt design innen andre typer belysning.

Selskapet har i dag gått fra å være et lite selskap med salg primært i Sverige til å bli en av Europas største aktører innen belysning.

Globen Lighting arbeider med å kombinere design , funksjon og følelse i innvendig belysning. Fokus på særpreg og kreativitet står sentralt i deres reise dit..
Les mer...

Top-Light

Top-Light E.K. er markedsleder i baderomsbelysning og opplyste speil. Foruten høykvalitets designerlys for boareal, utendørsbelysning er produsert “made in Germany”. Innovativ produktutvikling støttet av designeren Rolf Ziel, er årsaken til en sterk årlig vekst av selskapet Top-Light. Lampene distrubieres over hele Europa.

Produkspekteret omfatter design-orienterte standardlys samt spesialdesignede opplyste speil.

Les mer...

StudioItaliaDesign

Med sin oppstart i 1950 er Studio Italia Design fremste designer og produsent av moderne lysarmaturer.

Studio Italia Design er en av de beste blant italienske belysningsselskaper, og er en av de mest kjente i Skandinavia.
Selskapet holder til i  Venezia, og er familieeid og har vært drevet av Tosetto familien i mange år.

Med den høyeste kvalitet, designstandarder “smykker” de seg med den prestisjetunge etikketen “Made in Italy”.

Les mer...

NYTA

NYTA er et ungt tysk lysfirma, og har vunnet en rekke priser.

Deres velkjente lampeserie TILT er et bevis på hva som skjer når kvalitet, minimalisme og funksjon blir blandet sammen og skaper et forhold.

Du får serien i en rekke varianter, og med et stort utvalg av fargemuligheter når det kommer til tekstilkabelen. “tilt” lampen dit du ønsker belysningen.

Les mer...

Rose in April

“Det var en gang..” Et morsomt gründer og familieeventyr startet Rose in April.

Med en mor på jakt etter vakre ting til datterens soverom oppsto Rose in April. Varemerket kommer også fra hennes datter Rose.
Universet av Rose i April er fremfor alt i glade farger og “laget med moro”.

Gjennom flere samlinger og ulike trender har de alle de uunnværlige tilbehørene for å dekorere et ungt rom.

Med sin søte barneromslampe “Joseph Kanin” er dette absolutt en klassiker, som kan bli alle små veseners venn.

Les mer...

INTERMEZZO/ZOOLIGHT

Intermezzo er startet opp av Claudio Santambrogio. Det var et eventyr, som startet etter at han kom til Danmark. Interessen for innredning har vært der hele livet, og selv kommer han fra en familie nord for Milano. Familien har produsert møbler siden starten av 60-tallet.

Zoolight derimot er en idé av designeren Ramin Razani. Ideen var å skape en lampeserie med et innovativt og attraktivt design for barn.

Etter et nært og etablert samarbeid mellom produsent og Intermezzo har resultert i utviklingen av nye lysmodeller. I 2011 lanserte de Mini Zoolight, som er en lampe med LED dioder, og kan skifte farge mellom syv ulike via lyder.

Sikkerhet er svært viktig og Zoolight er en sertifisert barne-lampeserie, som ikke blir varm og er helt trygg.

Lampene oppfyller alle sikkerhetstiltak som kreves av de europeiske standarder(EN)og internasjonale direktiver. (IEC)

Les mer...

Ideal-Lux

Ideal-Lux er en av våre forhandlere, som fører blant annet en hel del lekre krystallamper.

I tillegg til dette har de moderne, så vel som klassiske lamper – så her finner man noe for en hver smak.

Ønsker et flott utemiljø, har de utendørsbelysning til en god pris.

Deres hovedkontor og Showroom holder til i Italia, nærmere bestemt Venezia.

Les mer...

Astro Lighting

Astro Lighting ble startet i 1997, som en virksomhet og har vokst til å bli en av Storbritannias fremste designere og produsenter av moderne belysning.

Med grunnlegger og administrerende direktør John Fearon og James Bassant, som er designdirektør/design director i spissen har selskapet vokst med gjennomsnittlig 20% fra år til år.

Et rykte for nyskapende design, høy kvalitet, produksjon og pålitelighet er Astro lamper for uten- og innendørs bruk et meget godt valg. I tillegg har de det som sannsynligvis er det største utvalget av baderomsbelysning, og det med hovedvekt på å overholde de strenge IP44 kravene.

Astro Lighting in 2017
“New markets, new premises, new people: they are all on the cards for Astro. Our designers are busy – everyone’s busy. The sense of purpose here is tangible as we plot the next chapter……”

Les mer...

Halo Design

Halo Design er funksjonell belysning – basert på 20 års erfaring. Det ble startet av Michael Waltersdorff, som i en alder av 18 år grunnla Halo Tech.

I dag er Halo Design en lysbrann i utvikling. Et nytt navn, en oppdatering av det visuelle uttrykket og en fremtidsrettet ambisjon om å jobbe med enda flere danske og europeiske designere.

“Let’s turn the light on”

Les mer...

Dyberg Larsen

“Tidløse designlamper og pendler med funksjon – Dyberg Larsen”

DybergLarsen er et dansk designfirma.
PineApple-serien fra DybergLarsen er designet, produsert og montert på egen fabrikk i Danmark.
Deres fokus er vakkert design, kvalitetsmateriale og bærekraft.
Deres designer Frank Kerdil har designet denne vakre PineApple serien og lampen har mange applikasjoner.
PineApple-serien har i løpet av noen år økt og er tilgjengelig i mange størrelser og farger, både som anheng, bordlampe og gulvlampe.

Les mer...

AnotherStory

AnotherStory er “Copenhagen” basert designdistrubitør med stor lidenskap for interiør og estetikk.

De er også spesialister  innen barnets indre univers, og med deres dype forståelse av moderne og estetisk design distribuerer og ordner de salg av internasjonale interiørdesigner i hele Skandinavia.

Les mer...